020 619 0514
Mail ons op

info@promident.nl

 

Promident
Meer en Vaart 328-330
Amsterdam
020 619 0514
info@promident.nl
Maandag t/m donderdag 10.00 - 17.00 uur

 

Kunstgebit reparatie in Amsterdam

Een afgebroken tand of een breuk in uw kunstgebit? Met een kunstgebit reparatie van Promident in Amsterdam is dat snel verholpen. Bij Promident kunt u van maandag tot donderdag, tussen 10.00 en 17.00 uur terecht om uw kunstgebit te laten repareren. De reparatie gebeurt in ons eigen laboratorium in Amsterdam. Uw gebitsprothese is klaar terwijl u wacht.

Doe de reparatie niet zelf

Het lijkt verleidelijk om uw kunstgebit zelf te repareren met bijvoorbeeld lijm. Doe dit niet! De lijm zal reageren met uw prothese waardoor het kunsthars verzwakt. Hierdoor is uw kunstgebit onherstelbaar beschadigd en dient u een geheel nieuw kunstgebit te nemen. Laat de reparatie van uw kunstgebit altijd over aan een tandtechnicus.

Gebroken kunstgebit

Kunstgebit reparatie onderkaak

Het kan voorkomen dat uw kunstgebit breekt. Als de breuk door het onderste gedeelte van uw kunstgebit (de basis) heengaat, moet er een afdruk gemaakt worden. U krijgt daarbij uw gebitprothese in zodat er een afdruk kan worden gemaakt van uw beet. Zo ontstaat een gipsen model van uw beet en wordt aan de hand van het model uw kunstgebit gerepareerd. Zo weten we zeker dat uw kunstgebit ook na reparatie weer de juiste pasvorm heeft. Ook een losgekomen of gebroken tand is een veelvoorkomend probleem waarbij een reparatie uitkomst kan bieden. Als u de losse tand of gebroken kies meeneemt, zetten we deze weer terug op de plaats. Het kan ook zijn dat er een compleet nieuwe tand of kies moet worden ingezet. Ook dat kan bij Promident. Er kan dan wel kleurverschil optreden, zeker als uw kunstgebit al wat ouder is.

Kosten kunstgebit reparatie

Een kunstgebit reparatie wordt altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Bij een speciale reparatie van bijvoorbeeld een frameprothese kan het voorkomen dat de reparatie alleen wordt vergoed met een aanvullende zorgverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor meer informatie. 

Promident kunstgebit reparatie

Heeft u vragen over een kunstgebit reparatie of wilt u meer informatie, bel dan naar: 020 619 0514 of vul onderstaand formulier in.

Contactformulier

Meer en Vaart 328 - 330
1068 LG Amsterdam   

Telefoon:

020 - 61 90 514

E-mail:

info@promident.nl

- Informatie

Maandag t/m Donderdag van 10.00 tot 12.30 daarna van 13.30 uur tot 17.00 uur.