020 619 0514
Mail ons op

info@promident.nl

 

Wat is een tandprotheticus

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van het kunstgebit. Daarvoor is hij niet alleen technisch, maar ook medisch-biologisch opgeleid. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen werkt de tandprotheticus zelfstandig aan uw kunstgebit. Hierbij bespreekt hij met u persoonlijk uw wensen. Na enige bezoeken aan de tandprotheticus beoordeelt hij samen met u de in was gemaakte proefprothese. De stand van de tanden, de esthetiek en de techniek worden daarbij nauwkeurig gecontroleerd.

Veranderingen zijn nu nog mogelijk. Tot de taak van de tandprotheticus behoort ook het geven van voorlichting en advies. Door de meeste zorgverzekeraars wordt een vergoeding gegeven. Nazorg en garantie zijn voor de tandprotheticus een vanzelfsprekende zaak. Uiteraard zijn reparaties en aanpassingen (rebasingen) van het kunstgebit bij hem in bekwame handen.

Wanneer gaat u naar de tandprotheticus

Natuurlijk gaat U naar de tandprotheticus wanneer U een (nieuw) kunstgebit nodig heeft. Maar ook wanneer U al een gebitsprothese heeft, kan het nodig zijn de tandprotheticus te consulteren. Veel gehoorde klachten van mensen die een gebitsprothese dragen

mijn gezicht valt zo in
mijn ondergebit zit te los
er komt zoveel voedsel onder mijn gebit
ik kan zo slecht kauwen (een goede spijsvertering begint tussen de kiezen)
ik schaam me voor mijn omgeving en ik durf niet meer uit eten te gaan
 mijn bovengebit komt bij het lachen omlaag en soms ook bij het praten
mijn mondhoeken worden rood
mijn mondhoeken worden vochtig bij het praten

Met deze klachten kunt U bij uw tandprotheticus terecht. Uw tandprotheticus is zowel technisch als medisch-biologisch geschoold en heeft voldoende inzicht om er zorg voor te dragen dat U niet in de probleemgroep terecht komt. Ook wanneer U geen klachten heeft adviseren wij U één keer per jaar bij ons binnen te stappen voor een gratis controle. Er zijn de laatste jaren veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van materialen en technieken. Mensen die al jaren niet bij een tandarts geweest zijn kunnen zich laten informeren over de mogelijkheden. Ook voor voorlichting omtrent het dragen en het reinigen van uw prothese bent u bij uw tandprotheticus aan het juiste adres. U vindt bij uw tandprotheticus allerhande producten om uw mondverzorging optimaal te kunnen uitvoeren.

Meer en Vaart 328 - 330
1068 LG Amsterdam   

Telefoon:

020 - 61 90 514

E-mail:

info@promident.nl

- Informatie

Maandag t/m Donderdag van 10.00 tot 12.30 daarna van 13.30 uur tot 17.00 uur.