Weer onbezorgd kunnen eten, praten en lachen!
Met een gebitsprothese, kunstgebit of klikgebit van Tpp Oudt uit Amsterdam heeft u:
- De zekerheid om pijnloos te kunnen eten
- U kunt weer lachen en praten zonder dat uw gebit eruit valt
- Een volwaardig gebit die bij u past
Het gebit is bij mensen een van de belangrijkste aspecten van hun uitstraling. TPP Oudt is op het gebied van het gebitsprotheses al jarenlang een specialist in Amsterdam. Wij voorzien u van een gebitsprothese van hoogwaardige kwaliteit met een zeer natuurlijke uitstraling.
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.
Hoe wordt een gebitsprothese gemaakt?
De gebitsprothese meten wij bij u aan in vijf zittingen.
De eerste afdruk
Als eerste wordt er voor de gebitsprothese een eerste afdruk gemaakt met alginaat, ook wel een anatomische afdruk genoemd. In een tandtechnisch laboratorium wordt dan een gipsmodel gemaakt waarop een individuele lepel wordt vervaardigd.
De individuele afdruk
Met deze individuele lepel wordt een tweede mondafdruk gemaakt voor de gebitsprothese. De individuele lepel wordt bij het maken van de tweede afdruk voorzien van een harde wax waarmee de overgangen van de spier aanhechtingen in de kaak duidelijk naar voren komen. Onder lichte druk wordt er dan een definitieve afdruk gemaakt met siliconen. Bij deze afdruk worden de spieren tijdens het uitharden gemanipuleerd om de meest gebruikte bewegingen te imiteren. Hiervan wordt het tweede model vervaardigd. Op dit model wordt de uiteindelijke gebitsprothese gemaakt.
De beetbepaling
De beetbepaling wordt gemaakt door middel van beetplaten. Als eerste wordt de stand van de bovenkaak bepaalt. De waswallen die op de beetplaten worden gecontroleerd of deze op de juiste hoogte zitten. Op deze hoogte worden de nieuwe tanden opgesteld en de juist uitlijning met betrekking tot het gezicht. De juist middellijn wordt op het was aangegeven. Daarna wordt de waswal op de onderkaak hierop aangepast zodat de beetafstand tussen de onder- en bovenkaak precies juist is. Wanneer alles klopt zal als laatste de opstelling ten opzichte van elkaar worden vastgelegd. Hierna zal de gebitsprothese in was opgesteld worden.
De pasfase
De patiënt zal hierna zijn/haar nieuwe tanden voor het eerst zien. Wij letten goed op tijdens de pasfase of de esthetiek, vorm, kleur en positie naar wens is. Wanneer alles in orde is wordt de gebitsprothese afgemaakt en geplaatst bij de patiënt. Om de gebitsprothese zal een gipsen mal gemaakt worden en de was zal eruit gebrand worden. De ontstane ruimt wordt opgevuld met kunststof en na het uitharden van de gebitsprothese wordt deze mooi afgewerkt en is hij klaar voor gebruik.
Het kunstgebit
Omdat een kunstgebit niet natuurlijk is, zal het de eerste dagen onwennig aanvoelen. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat mondspieren zich moeten aanpassen aan de vorm van het kunstgebit en de nieuwe tanden. Dit kan invloed hebben op uw spraakvermogen. Na enkele dagen zult u merken dat uw articulatie verbeterd en zult u naar verloop van tijd volledig gewend zijn aan uw kunstgebit.
Pijn bij het dragen van een kunstgebit?
Wanneer u uw kunstgebit net heeft kan het voorkomen dat u enkele gevoelige/pijnlijke plekjes ondervindt. Dit komt voort uit het feit dat de ruimte tussen het kunstgebit en kaak vrij klein is. Hierdoor kunnen uw kunsttanden in eerste instantie pijnlijk aanvoelen. Uw gebitprothese wordt zo gemaakt dat er in principe geen drukpunten ontstaan. Mocht dit toch voorkomen dan kunt u bij onze praktijk in Amsterdam dit probleem laten verhelpen. Wij adviseren u om de eerste dagen zoveel mogelijk uw kunstgebit te dragen. Op deze manier kunnen mogelijke pijnlijke plekken snel worden herkend en kunnen wij eventuele drukplekken verhelpen door een kleine aanpassing. Omdat het kunstgebit zeer nauwkeurig is ontwikkeld, is het erg belangrijk om zelf geen aanpassingen te verrichten. Na verloop van tijd zult u geen gevoelige mond meer hebben.
Het klikgebit
Een klikgebit is als een kunstgebit met als enige verschil dat het klikgebit kan worden vastgeklikt op de implantaten, welke in uw kaak zullen worden geplaatst. Doorgaans wordt het klikgebit op 2 of 4 implantaten gemonteerd afhankelijk van de grootte en de vorm van uw kaak. Hierdoor heeft het klikgebit als voordeel dat het vele malen stabieler in uw mond zit en u met een gerust hart alles kunt eten zonder dat uw gebit los komt.
De implantaten voor het klikgebit
De implantaten voor het klikgebit worden bij Promident door een zeer deskundige implantoloog geplaatst. Dit wordt gedaan onder plaatselijke verdoving, waardoor u geen pijn zult ondervinden tijdens de behandeling. Nadat uw implantoloog de implantaten heeft aangebracht zullen deze en het klikgebit nogmaals worden gecontroleerd. Bij Promident zult u tevreden terugkijken op de procedure en kunt u daarna zelf ervaren hoe eenvoudig een klikgebit is. U zult zeer tevreden zijn met het resultaat.
Belangrijke punten
- Het is bij veel mensen mogelijk om implantaten voor uw klikgebit te plaatsen. Echter zijn hier wel voorwaarden aan verbonden. De volgende punten zijn hierbij van belang:
- Gezond kaakbot
- Gezond tandvlees
- U zelf moet gezond zijn
- De aanwezigheid van voldoende kaakbot
Naast deze voorwaarden zijn er nog een aantal punten waaraan het succes van de implantaten afhangt. Het succespercentage van implantaten voor uw klikgebit ligt bij rokers lager en daarnaast heeft ook overmatig alcohol gebruik een nadelige invloed.
Wij houden ons al jaren bezig met het kunst- en klikgebit en hebben hierdoor de juiste expertise om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Wij doen alles in overleg om aan uw wensen te voldoen. Voor meer informatie over het klikgebit en implantaten kunt u altijd contact met ons opnemen.
Meer informatie Promident Amsterdam
Heeft u vragen over het kunstgebit of bent u op zoek naar meer informatie dan is er altijd de mogelijkheid om contact op te nemen met onze praktijk in Amsterdam.